Специалният надзор над КТБ няма да бъде удължаван. Казусът със затворени КТБ и ТБ "Виктория" ще се реши до 20 ноември. В случай че се пристъпи към отнемане на лиценза, гарантираните депозити до 100 000 евро ще бъдат изплатени до 10 декември. Това е съобщил  подуправителят на БНБ Димитър Костов пред трима представители на вложителите в затворената банка, научи "24 часа" от участници в нея.

От БНБ потвърдиха и информацията, че консултантът ЕПИК няма договор с централната банка и най-вероятно няма да има. Вчера централните банкери официално обявиха причините: ЕПИК не е представил документ, който да доказват, че представлява акционера VTB Capital. Нямало официален документ и за представителство на акционера Bulgarian Acquisition Company II Люксембург - дружеството, контролирано чрез други компании от Генералния държавен резерв на Султаната на Оман.

До момента ЕПИК показал в централната банка само мандатно писмо от Оманския фонд, който обаче не е пряк акционер в КТБ. Освен това, писмото било подписано от лице, за което до момента не е потвърдено, че има представителни права по отношение на фонда.

TrafficNews.bg