Очаквана вълна от искане за намаляване на ДДС за различни сектори у нас предизвика свалянето на налозите за ресторантьорския и хотелиерски бранш. Имайки предвид и фактът е ударила не само развлекателният сектор. Недоволство има сред собствениците на фитнес залите, които също са понесли големи загуби и отварят залите си едва днес от началото на извънредното положение. 

„Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г. Освен това искаме намаляване на ДДС и ние не сме последователи, а го връчихме на министъра на спорта още преди две седмици. Искаме диференцирано ДДС в размер на 9%, защото смятам, че ние сме бранш, който ще играе голяма роля за възстановяването на нацията от тази епидемия. При нас имаме профилактика на здравето и при нас  е много по-добре да се инвестират някакви пари, отколкото в болничната помощ – не, че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да стигнат до болничната помощ“, коментира пред БТВ Петър  Ангелов, председател на Българската асоциация за здраве и фитнес.

Той посочи, че фитнесите са били най-засегнати заради нулевата възможност за приходи по време на двумесечната карантина. В същото време разходите им не са спирали. Ангелов прогнозира още, че дори след отварянето на тези обекти, заради сериозния икономически срив, още някакво време ще продължават да работят на загуба.