Наводненията след проливния дъжд в Пловдив причиниха огромни неприятности в болница “Св. Каридат" в район Южен, научи TrafficNews.bg

"Болницата е сериозно наводнена и се налага евакуация на пациентите, които ще бъдат пренасочени към УМБАЛ"Св.Георги"", потвърдиха от леченото заведение.

По информация на пресцентъра на МВР към 17.00 часа на място е имало два екипа на пожарната, като има усложнена обстановка поради избила водопроводна тръба. Болницата е с прекъснато електроснабдяване и са предприети мерки за обозопасяване.

Приземният етаж на онкодиспансера в Пловдив също е наводнен.

От УМБАЛ "Св.Георги" съобщиха, че имат готовност да поемат всички пациенти.

По-рано през деня бяха евакуирани два от моловете на Пловдив.

Евакуираха два мола в Пловдив, хора са блокираниМол Марково тепе и Пловдив плаза се наводниха

Извънреден кризисен щаб в сградата на ОД на МВР- Пловдив заседава в момента. Към 20:00 часа той е бил свикан от директора на полицията ст. комисар Атанас Илков.  

Усложнено е състоянието и са затворени за движение подлезите на Скобелева майка, „Гладстон“, бул.“ Марица-Юг“,  под моста на УХТ, бул.“Васил Априлов“ , „Шести септември“ преди Адата до Макдоналдс, „Найчо Цанов“, части от бул. „Санкт Петербург“, бул. „Освобождение“ д о военните поделения, Коматевско шосе, участъци от бул. „Христо Ботев“  от Сточна гара до бул. „Източен“.

Постъпила е информация за неработещи светофарни уредби и по разпореждане на директора на големите кръстовище се осъществява ръчно регулиране до отстраняване на аварията.

Свикаха кризисен щаб в Пловдив заради потопа, половината град е блокиранВсички подлези в града са непроходими, светофарните уредби не работят

Апокалипсис: Пловдив под половин метър вода, закъсали коли, места без ток!Улиците на града под тепетата отново се превърнаха в реки