Близо 200 души останаха без ток заради натрупан дълг от 48 000 лв. Въпреки че хората си плащат редовно сметките, местното енерго прекъсна електричеството на цял блок.

Обитателите му обаче са в безизходица, защото дългът не е техен. Подозренията на собствениците на жилища са, че плащат и чужди сметки.

Хората от 12-етажния блок от месеци настояват за индивидуални партиди, но без успех. От "Енерго.Про" отказват информация как се трупат огромните сметки, тъй като те не са титуляри по общата партида. Тя пък се води на юридическо лице, чийто управител не може да бъде открит.

Инвеститорът на сградата, който събира парите, е неоткриваем от месеци. Общият електромер се води на фирма "Рали 2003".

Заради липсата на ток много от хораjd още снощи са напуснали жилищата си в бившата сграда на АОНСУ в града, за да потърсят подслон при близки и роднини.

От етажната собственост са внесли възражение за спирането на тока, както и жалба в прокуратурата, но до момента отговор от там няма.

От години вече кооперацията им няма акт 16 и сметките за електричество са по тарифата за промишлена енергия. От разликата се е натрупвал въпросният дълг.

Жилищата в бившата сграда на АОНСУ в Русе – на промишлен ток!?Русенци продават домовете си, ЕВН ги плаши, че ще им спре тока