Кметът на район "Северен" Ральо Ралев, който бе задържан преди два часа, преди минути бе докаран с белезници в сградата на район "Северен". "Не знам защо съм арестуван. Нямам никаква представа", заяви той за TrafficNews. На място пристигна и адвокат Сузана Алекова, но представителите на полицията отказаха да я пуснат в кметството. "Това е истински шок за него и за семейството му. Изобщо не знам каква е причината, не знам дали има повдигнато някакво обвинение", коментира Алекова. 

Служители на Криминална полиция и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество в момента са блокирали сградата район "Северен" на бул. "Цар Борис Трети Обединител" 22 А и провеждат беседи със служители на кметството, които са били задържани след работа. Разпитите се провеждат в няколко стаи, като служителите нямат контакт по между си. Зам.-кметът Лариса Кътова също е сред разпитваните. 

На този етап няма официално изявление от нито една институция за причината за задържането на районния кмет и проверката в "Северен". Акцията в Пловдив стартира само ден след зрещния арест на кмета на Божурище. 

Очаквайте продължение!