Ако бащата на арестувания кмет на "Северен" Ральо Ралев е собственик на мезонета в Royal Hill, то защо той и съпругата му не обитават луксозния апартамент с джакузи и мостчета? Къде живеят родителите на районният кмет? Отговорите на тези въпроси потърси наш екип на улица „Данаил Николаев”, където близки и приятели знаят, че живее Ралев и семейството му. Действително в новата кооперация на номер 27 е поставена пощенска кутия с фамилията "Ралеви". На звънците обаче никой не отговори, а вратите, зад които се намира апартамента от 72 кв.м., закупен с ипотечен кредит от Ралев-младши, останаха заключени. 

Наш репортер научи от стопаните на хранителния магазин под жилищната сграда, че Ральо Ралев и съпругата му са живеели до преди месеци на адреса, но в момента жилището се обитава от родителите на Ралев - Иван и Люба.

„Да, по-възрастният мъж и жена му живеят тук. Дори тази сутрин излезе на разходка, спря се пред съседен търговски обект. Това е бащата на задържания кмет”, заяви търговецът, след като показахме снимка на семейство Ралеви.

Не така отзивчиви бяха съседите на задържания районен кмет. Те заявиха, че не го познават и не са го виждали, но минута по-късно разпознаха Иван Ралев: „Това е бащата на кмета”, а коментарът бе допълнен от член на компанията "Е, какво толкова - един купил, друг живее". 

Опитите ни да се свържем с Ралеви-старши удариха на камък. Никой не пожела да разговаря с нашия екип.

Както TrafficNews съобщи, двата апартамента на последния етаж на сградата Royal Hill на бул. "Шести септември", са собственост на фирма "Рали транс". Едноличен собственик на фирмата е таткото на Ралев - Иван Ралев, а според хора от блока там живее синът му - районният кмет Ральо Ралев. 

Черно на бяло! Бащата на Ральо Ралев е собственик на двореца в Royal HillФирмата на Ралев-старши печели по 1208 лева на месец

Ралев-старши придобива имотите чрез фирмата си на ипотека през 2017 година, сочи справка в Имотния регистър. „Рали транс“ е обявено като дружество за транспортна и спедиторска дейност, търговия и строителство, ала няма никаква реална информация за неговата дейност, нито за неговата база освен разбира се за седалището му и адресът му на управление, видна в Търговския регистър. 

Дружеството е регистрирано в град Пловдив, на булевард „Македония” в жилищен блок на 11-тия етаж. Оказа се обаче, че адресът е фиктивен. На посочения точен адрес се намира апартамента, обитаван от семейство, което не успяхме да открием, тъй като според съседи членовете му са заминали в чужбина.

Обитателите на блока, категорично заявиха, че транспортна фирма в сградата няма, както и офиси.

„Собствениците на конкретния апартамент са в чужбина – Франция и Германия. Не сме чували името Иван Ралев, както и фирма „Рали Транс””, заяви живущ в кооперация.

Показвайки снимка на районния кмет и близките му, мъжът отрече да ги е виждал в квартала или в блока.

След справка в регистъра, на посоченият адрес има регистрирани 20 фирми, които нямат следа за връзка между тях и тази на Ралев-старши.

Официално на нито едно от жилищата – тези на улица „Данаил Николаев” и на „Шести септември” не са регистрирани Ралеви. Районният кмет е с адресна регистрация улица „Борба”, а родителите му се водят в град Тополовград, в родната им къща.

Защо никой не живее на адресите, на които се води по местожителство? Как фирмата на Ралев, която според данни от последните две години е с печалба от 1200 лева на месец, изплаща ипотечен кредит за луксозните два слети апартамента и покривната градина в Royal Hills? На какви цени са придобити имотите? Защо Ралеви си разменят апартаменти и законно ли е всичко? Това са въпроси, на които предстои да отговорят Специализираната прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Адресът, на който е регистрирана фирмата "Рали Транс"

 

Апартаментът на Ралев на ул. "Данаил Николаев":