Четири нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Русенско, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Два от тях са на жени - на 33 и 58 години от Русе. Другите случаи са на две момчета на 14 и 16 години от Русе и Иваново. И четиримата са оставени под домашна изолация, тъй като оплакванията им не са сериозни.

14-годишното момче е ученик в девети клас на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, съобщиха от областната администрация,. Симптомите му се изразяват в болки в гърлото и повишена температура, като те са се появили на 19-ти този месец. Последно е бил на училище ден преди това - на 18-ти. 

До момента са установени 22 контактни лица, които са поставени под домашна изолация за 14 дни. От страна на Регионалната здравна инспекция е издадено предписание за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки.

Другото момче, което е на 16 години, е от Иваново. До момента то не е посещавало Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ в Русе, където е ученик в 11-ти клас. Момчето е без оплаквания, но изследването с PCR тест се е наложило, след като се е върнал от Германия. Установените до момента контактни лица също остават под домашна карантина за период от 14 дни.

52-годишна зъболекарка от Пазарджик е с потвърдена положителна проба за COVID-19. Освен нея с потвърдена диагноза за коронавирус е и 55-годишна жена от село Главиница, съобщиха от РЗИ. И двете са в добро общо състояние и са поставени под домашна изолация. В МБАЛ-Велинград от COVID-19 е починал 67-годишен местен жител. Той е имал придружаващо заболяване - артериална хипертония.