14 души са ранени при тежката верижна катастрофа, станала тази сутрин на магистрала "Струма" между Сандански и Дамяница.

еветима от тях са транспортирани с линейки на Спешен център, останалите са пристигнали в болниците в Сандански и Петрич с лични автомобили, пише "24 часа".

Една жена е с опасност за живота в реанимация на петричката болница. Починалият мъж е на 55 г., като все още името му не се съобщава.

Над 20 коли, бусове и автобуси катастрофираха заради гъста мъгла на аутобана. Сред автомобилите имаше и такива с гръцка регистрация.

Мелето до Сандански в мъгла! Излиза младеж, ТИР го помита, 20 коли се удрятНяколко души са тежко пострадали при ПТП-то, двама са с ампутирани крайници

Сигналът за инцидента, в който участваха над 20 моторно-превозни средства, бе подаден в 8:01 часа тази сутрин. По това време на района е имало гъста мъгла. По думите на директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград старши комисар Николай Хаджиев, който даде брифинг от мястото на катастрофата, на момента видимостта е била между 2 и 4 метра.

Веднага са изпратени 7 линейки на Центъра за спешна помощ в Благоевград. Впоследствие са изпратени още пет санитарни автомобила – от ЦСМП-Благоевград и ЦСМП-Кюстендил. На мястото на инцидента е сформирана площадка за медицински триаж на ранените.

В 08:40 ч. започва транспорт на пострадалите. 13 от ранените са транспортирани до следните лечебни заведения: