Всички пострадали при верижната катастрофа на магистрала "Струма" в участъка между Сандански и Дамяница, са извадени от автомобилите, съобщи директорът на РСПБЗН Георги Пармаков.

Няколко души са тежко пострадали, сред тях има и двама с ампутирани крайници. Ранените се извозват с линейки към болниците в Сандански и Петрич, съобщи "24 часа".

Около 10 екипа на Спешна помощ са на мястото, както и пет противопожарни автомобила.

Смачканите коли са обезопасени от огнеборците и няма опасност да се възпламенят.

В катастрофата има попаднали и няколко автобуса и микробуса, както и леки коли с чужда регистрация.

Един човек е загинал при мелето край Сандански! Над 20 коли са се блъснали ВИДЕОИма много ранени, пожарникари вадят хора от смачканите автомобили

Засега се съобщава само за една жертва. По първоначално информация първо е станала една катастрофа, на шосето е излязъл млад мъж, за да се опита а спре движението, но е бил пометен от камион. След това са се натресли една в друга над 20 коли.

Движението по "Струма"в участъка между Кресна и село Ново Делчево е затворено и в двете посоки. Водачите могат да използват алтернативен маршрут по ПП1 Е-79.

На места има гъста мъгла, поради което МВР апелира за повишено внимание и шофиране със съобразена с пътните условия скорост.