Талантливи малчугани наредиха коледен базар в Стамболийски. Той бе открит по-рано днес и се провежда за трета поредна година. Всички предмети, които се предлагат, като празнична украса и красиви сувенири, са изработени от възпитаниците на детските градини в петте населени места, както и Общински център за работа с деца - Стамболийски. 

Специално за откриването децата от центъра бяха подготвили празнична програма. С това бе даден старт на празничната програма в общината. Събитието бе уважено от кмета Георги Мараджиев, който поздрави малките занаятчии и им пожела това, което не се купува с пари - здраве, щастие, усмивки и късмет. Градоначалникът си купи сувенири за украсата вкъщи и призова всички жители на общината да намерят време през следващите дни и да отидат на базара, за да си купят по нещо, което ще внесе коледно настроение в домовете им.

С парите от базара ще бъдат подпомогнати детските градини на територията на общината. Те ще отидат за закупуване на вещи, от които децата имат нужда. Базарът е разположен на площада пред гарата и ще работи всеки ден до 14-ти декември от 9.30 до 17.30 ч.