За пръв път Делян Пеевски ще бъде депутат от Стара Загора, а не от Пазарджик. Това става ясно от заявлението му пред ЦИК. Избраният в два района като водач на две листи на ДПС Пеевски освободи място за втората в листата Марияна Георгиева, министър на спорта в правителството на Пламен Орешарски.

Бойко Борисов ще бъде депутат от 25 район София. Заместникът му Цветан Цветанов влиза от Велико Търново. Десислава Атанасова избра Монтана, Ивайло Московски - София-област, а Лиляна Павлова - Варна. Милена Дамянова ще бъде депутат от 23 район - София.

Лидерът на БСП Михаил Миков избра 25 район, като така освбоди място във Видин за Филип Попов. Лидерът на ДПС Лютви Местан по традиция остава депутат от Кърджали. Йордан Цонев ще бъде депутат от Търговище, като така освободи място за Ерджан Ебатин във Варна. Камен Костадинов избра Велико Търново.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще бъде народен представител от Плевен, водачът на НФСБ Валери Симеонов - в Бургас. Техният основен конкурент Волен Сидеров ще бъде депутат от 25 район - София. Ивайло Калфин (АБВ) избра да влезе в НС от Варна

Атанас Атанасов влиза от 23 район София. Валентин Касабов (ПФ) ще е депутат от Варна. Колегата му Димитър Байрактаров ще е в Стара Загора. Юлиян Ангелов, който също е от ПФ ще бъде депутат от София - 25 район. На неговото място в 24 район влиза Султанка Петрова.

Борислав Борисов (АБВ) влиза от Пловдив. Колоритната Магдалена Ташева (Атака) ще е депутат от Пловдив, а Селиха Емин (ДПС) влиза от Хасково. На нейно място в Кърджали влиза Мустафа Ахмед.

ЧИЯ Е НАЙ-СКЪПАТА ПРЕДИЗОБРНА КАМПАНИЯ - ЧЕТЕТЕ ТУК