13-годишно момиче от пловдивското село Устина има нужда от помощ, за да оздравее и да има пълноценен живот. За това съобщи кметът на селото Нели Бундева в социалните мрежи. Става дума за Снежа Кърчева.

Бундева е била посетена от майката на детето - Дафинка Кърчева. Тя разказала, че след поредица от прегледи още през 2018 година се установява изкривяване на гръбначен стълб. Преди няколко дни родителите посещават специализирана детска болница по ортопедия и хирургия в Плевен. След направените снимки и прегледи става ясно, че на Снежи трябва да се направи операция, за да бъдат поставени импланти за коригиране позицията на гръбнака. Интервенцията ще помогне за разширяване на гръдния кош и ще подобри обема на дишане.

Нели Бундева е разговаряла лично с лекар от болницата. Специалистите потвърждават необходимостта от спешна операция, защото с растежа си детето все по-трудно ще диша и изкривяването ще се увеличава. Като малка Снежи Кърчева е била лекувана от епилепсия, била е и с ТЕЛК решение, но към момента няма оплаквания.

Сумата, която е нужна за операцията, е 20 000 лева и е абсолютно непосилна за семейство Кърчеви. Майката Дафинка е с множество заболявания - диабет, диоптър 21 и много намалено зрение, гуша, сърдечно заболяване. Бащата Златко работи в строителството. Имат и по-малка дъщеря на 2 години и 6 месеца.

Семейството има спешна нужда от финансова помощ. В село Устина започва дарителска кампания. Поставени са кутии в магазините. Желаещите могат да дарят средства и в кметството. Ще бъде разкрита и дарителска банкова сметка.