Един от най-чаровните бургаски ергени певецът Валери Турманов от Бургаската опера вече е сгоден за прелестната си колежка Йоана Кадийска.

Баритонът предложи на нежната си приятелка брак на сцената снощи по време на спектакъла на операта „Дон Жуан“. Валери, който играе главната роля, прекъсна спектакъла в момента, в който беше паднал на колене пред Йоана. По либрето прелъстителят Дон Жуан иска ръката на своето изкушение Церлина, изпълнена именно от приятелката му Йоана.

„Скъпи приятели, ние знаем, че изкуството се подчинява на живота. Ако ми позволите точно в този момент животът да измести изкуството!“, се обърна Валери към публиката и коленичи пред любимата си с пръстен в ръка. Развълнуваната Йоана се просълзи и каза „Да!“ под бурните аплодисменти в залата.

Предложението за брак на Валери Турманов беше изненада единствено за самата годеница, съобщи Булфото. Подготовката продължила около две седмици, като в мисията са били посветени почти целият състав на Държавна опера – Бургас и семействата на двойката.