Ще има достатъчно българско агнешко на родната трапеза по Великденските празници. Въпросът е доколко търговците ще се възползват от разни недобросъвестни практики, за да заблуждават потребителите.

Коментарът идва директно от председателят на Националната овцевъдна и козевъзна асоциация, който увери, че както всяка година родното месо ще бъде достатъчно и ще стигне до масата на българина, а промяна в цената спрямо миналата година няма да има.

За да няма опити за заблуждение от страна на търговците тази година на българското месо ще се слага син печат за разпознаване от потребителите, а месото, което е внос, ще бъде с червена маркировка, пишат от БНР.

Освен това, на щанда, където се продава агнешкото месо, задължително ще трябва да има табела с ясно упомената страна на произход, отглеждане и клане, подчертават още от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Въпреки това се очаква недобросъвестни и заблуждаващи практики отново да има.

"В някои от веригите ще влизат много агнета с червен цвят. Това са животни, които влизат от Македония, и това са всички животни, които са върнати от гърците като брак", посочи Симеон Караколев.