30-годишният Стойчо Андреев, зам.-председател на инициативния комитет, който протестира срещу застрояването на градинката до Санкт Петербург, е задържан и глобен с акт за дребно хулиганство. Причината за задържането му е свързано с провинението на Мартин Камбуров. Припомняме, че нападателят на Берое бе арестуван за 24 часа в Трето районно. Той е обвинен в увреждане на общинска собственост – три скоби от ОП”Паркиране и репатриране” и проява на непристойно поведение.

Появи се видеото от скандала между Мартин Камбуров и полицаитеХвърляни ли са пари, за да се махнат скобите от колата на футболиста?

Мартин Камбуров с две обвинения, хвърлил 30 лева и потеглил с монтираните скобиФутболистът напусна ареста с качулка на главата срещу 1000 лева, отказа коментар по случая

Екшънът, с главно действащо лице Мартин Камбуров, се разигра в неделя по обяд. Докато той и униформените са спорели около неправилното паркиране на нападателя, се намесили и други хора от квартала. Един от тях е бил Стойчо Андреев. Той е документирал случващото се с мобилен телефон.

Бил е помолен многократно от органите на реда да не пречи на работата им и да престане да снима. Това обаче не се случило, а напротив Андреев все по-напористо е отправял въпроси на служителите на Общинското предприятие и полицията кои са.

Това наложило отвеждането на Андреев в структурно звено на МВР, където му е наложен акт за дребно хулиганство. Наказанието бе потвърдено днес и от Районен съд – Пловдив. Според материалите по случая, зам.-председателят на инициативния комитет, е обиждал униформените и то в присъствието на граждани, събрали се на място. Размерът на санкцията е определена в пределния минимум, а именно 100 лева.

Решението подлежи на обжалване!