Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на новата пътна връзка с магистрала "Хемус" и довеждащи до нея пътища в участъка Ловеч - Плевен.  Заедно него бе и заместник-министърът на регионалнато развитие и благоустройството Николай Нанков. 

„Не сме се отчаяли, напротив. Ясно се вижда едните, които работят, какво правят, и другите - какво искат. Да излязат с програми и ако са по-добри от нашата, народът ще ги избере”, заяви Борисов пред работници края село Славяни.

„Нека да си прожектират филмчета, не е лошо, демокрация”, заяви Борисов относно протестите срещу кабинета. „На кой да се предадем. Ние искаме, но няма на кой", допълни той.

„В края на ноември ще пуснем отсечката от Търговище за Варна. Много се строи на Видин. Също на Ботевград и Мездра”, каза премиерът пред работниците на участъка.

"Само по 52-километровия участък на АМ "Хемус" между "Боаза" и разклона Плевен-Ловеч има над 20 големи мостови съоръжения. Поклон пред труда на строителите. Въпреки пандемията, въпреки кризата - работата не спира". Това написа Борисов във фейсбук. Хиляди строители от всички части на страната работят по АМ "Хемус". "Хиляди са и машините, благодарение на които трасето минава през трудния терен. Напредъкът наистина е огромен". "Изключително съм доволен от работата на строителите по отсечката на АМ "Хемус" от пътен възел "Боаза" до разклона Плевен-Ловеч. Всеки ден, камък по камък - буквално разрязват планината".

"Догодина има избори, ако си кажат програмите, народът може да ги избере. Всеки има право да действа. Миналата година имахме два избора - за евродепутати и за местна власт", каза на хората Борисов по повод на антиправителствените протести през последните месеци.

Борисов получи подкрепа от строителите, които скандираха името му и ръкопляскаха. Много от тях се наредиха и за снимки.