Премиерът Бойко Борисов дава извънреден брифинг след вчерашния протест в подкрепа на президента и от Христо Иванов заради охраната на Ахмед Доган.

„Много ми е мила държавата, толкова много неща се правят, че не ми се иска, от глупост да се разруши и дълги години след това да има много-много проблеми. България това го е правила, много пъти са допускани грешки, след това всички си хапем устните и съжаляваме за това, което сме направили. Искаме да го предотвратя доколкото мога, разбира се”, каза Борисов.

Той каза, че е видял днес случката на плажа „Росенец”, тъй като се е карантинирал от телевизия и новини.

„Видимо публични лица, бивш мой министър и вицепремиер Христо Иванов- дебаркира  като Христо Ботев на Козлодуй. Отива там с цел. Абсолютно не го виня, всяка партия използва ситуацията, за която намери за добре. Отива там със своята цел – как бива посрещнат от имота, в който се предполага ВИП-а, който те пазят?

Там той не е отзад на пешкира да се пече или плажува, нищо не налага такива действия на двамата или трима охранители.  Носи знаме – а другият го бута до водата като джвакне и си го пусне да излезе обратно. Ако го давиш го дави, ако качваш в лодката – качи го…. Възмущението ми е сержанти ли са, офицери ли си – взима и хвърля знамето,  и то като вижда, че ги снимат – няма да остане скрито”, каза премиерът.

„ Отишли са с тези цел и правят всички възможно това да е най-автентично. Свършват сцената и отиват къде? Да подкрепят президента? Какво прави Христо Иванов да протестира, пред този, който пряко отговаря за НСО, единствено вменено от закон. За кое ще държи Борисов отговорен? За кое? Четири години президентът управлява и контролира НСО”, каза Борисов.

Очаквайте подробности!