Имаме готовност да започнем производство на български ваксини. Това стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в нова фармацевтича база в Разград. Инвестицията за новата инсталация е над 120 млн. лв.

Министър-председателят е заедно с шефа на Агенцията по лекарства Богдан Филипов, зам.-министърът Николай Нанков и Десислава Атанасова.

Заводът ще бъде готов до няколко месеца. Ще може да произвежда по 160-170 хиляди ваксини при максимум натовареност на денонощие. "За 10 дни - милион и шестстотин", изчисли Борисов. 

„България отново показва, че в иновациите, в най-добрите технологии и в науката е много напред“, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът посочи, че вече е информирал Европейската комисия за капацитета на новия завод в Разград, за производствената апаратура, с която разполага и техническите му възможности.

„В следващите години ваксинацията ще е от съществено значение. И ако други днес започват да изграждат производствени мощности, ние сме на фаза монтирането на машини“, изтъкна Борисов.