„Какво не сме направили за Пловдив за тези години? Булеварди, Околовръстното за 30 милиона, 37 млн. за двата стадиона за Локото и Ботев, 18 млн. за детска болница,  да си направите за Южна България, недай си Боже, ако се наложи, Асеновградско пътя, манастири, базилики, театри, площади, 220 млн. лева за канализация, пречиствателна станция, водопроводи ”, каза премиерът на визитата си в града под тепетата. Там премиерът бе посрещнат с аплодисменти и бе категоричен: „Накараха ме да подпиша, че ще си изкараме мандата до край, казаха ми – няма да правиш глупости“.

Той заяви, че му е паднало камък от сърцето, когато видял записите днес от дома му, тъй като това била организирана престъпна група срещу него и не се спирала пред нищо. Според него записите са правени за президентските избори, но са се изплашили заради банковия съюз, тъй като вече не могат да се фалират банки.

 „Вървят из сенките – снимат, монтират, аранжират и виж какво става – поне да ги бяха оставили парите и златото, като се върнем да ги намерим.  Виждате – аскет съм, просто обзаведено, наредени ризите, костюмите“, посочи Борисов за снимките.

Той на няколко пъти подчерта, че компроматите срещу него и самата атака са подготвени от години, но по думите му паника е накарала лицата, стоящи зад тях, да ги пуснат преждевременно.

„Някой, който е знаел, че гепи пари се е готвил, щото е знаел, че ще го хванем – панически действа сега“, допълни Борисов.

Той обясни, че се е почувствал потиснат от снимките, тъй като се притеснява, че някой го снима, докато спи, и какво може да му бъде причинено през това време, когато е беззащитен.

Само да не ни посегнат физически, опасява се премиерът.

Той предупреди, че предстоят страшно тежки месеци социално и икономически.

 „Голям ремонт ще има на правителството, но нека мине вотът.  ДПС казаха, че ще го подкрепят изцяло, отново се събраха с БСП…след днешното изказване на ДПС не питайте за Шиши, Росенец, Пеевски.  Единственото днес  пред колегите от коалицията съм подписал, че ще изкараме мандата до край”,каза Борисов, като заяви, че това е било искането на партньорите му. Относно шествията и протестите той каза, че това е демокрацията и може да е щастлив, че има свобода на словото.

На въпрос какво ще каже на европейските си колеги за протестите у нас, Борисов каза, че навсякъде има протести – Франция, Гърция, Полша и САЩ.

„Вместо да се разделяме, предстои страшно тежки икономически и социални месеци, особено зимата. Трябва да приведем заедно държавата. Нито ние можем сами, нито другите – могат”, каза премиерът.