Едно от мелетата снощи в Столипиново е станало по време на погребение, съобщи МВР. От полицията коментират, че са получили няколко сигнала за нарушение на нощната тишина от силна музика на улици в квартала снощи.

Имало е информация и за сбивания, но при проверките на място не е потвърдена. В единия от случаите, около 18:00 ч., имало погребение и пиян мъж отправил реплика към опечалените, при което възникнал за кратко конфликт. Няма пострадали хора. Обстановката в квартала е спокойна.

Припомняме, че по информация на TrafficNews.bg, първият бой е бил на улица "Сокол", където ромите са се били с метални тръби. А два часа по-късно е избухнал скандала и на улица  ул. "Батак".

Фамилията Маджарски са нападнали заедно с още 20 свои авери местен герой - Николай Асенов, по прякор Шаката. Шаката е криминално проявен, лежал е в затвора за грабежи, кражби и изнасилване, като е излязъл оттам само преди месеци. Общо Асенов има 13 присъди, последната от които за изнасилване на проститутка, което той извършил през 2013 г.

Нападателите били добре въоръжени - с брадви и ножове, а по-късно е имало и стрелба с газов пистолет. След като бил нападнат Шаката, брат му започва да събира собствена бригада, за да отвърнат на удара. Полицията обаче вече е била извикана, намесва се и прекратява боя.

Вижте видео от конфликта: 

Зверско меле между роми в Пловдив! Над 300 души са се събрали в СтолипиновоНападателите са били с брадви и ножове, по-късно е имало и стрелба с газов пистолет