БНБ спечели търг за взимане под наем на част от сградата, която доскоро бе тяхна собственост.  През 2013 година Община Пловдив направи сделка с националната банка, като размени сградата на улица „Райко Даскалов” срещу терен от 6,5 дка на Цариградско шосе. Там за 5 години трябваше да бъде изграден най-големия касов център в Южна България.

От БНБ обаче значително се забавиха със строителството му и чак тази година заделиха 14,5 млн. лева за изграждането му.  Договорът обаче между градските власти и финансовата институция изтече и бе пуснат търг за помещенията.

На него са се явили единствено представители на БНБ, като те са спечелили двата търга с една стъпка. Те ще плащат по близо 25 000 лева на месец на Община Пловдив, за да ползват помещенията, а договорът е за 18 месеца.  Освен централната сграда, част от договорните отношения са и за наем на трезорите и помещенията откъм улица „Банкерска”. 

За 18 месеца пък трябва да приключи строителството на центъра на Цариградско шосе и тогава от БНБ да се изнесат от сградата. След това се предвижда да се обяви конкурс, с който да се избере проект за вътрешно-архитектурното оформление и обзавеждане на сградата, в духа на времето, когато е строена. Проектът ще покаже дали банковия салон може да стане представителна зала на Градския съвет, в която да се провеждат тържествените си заседания.  Друга идея е тама да се премести част от общинската администрацията.

Вдигат най-големия инкасо център в Южна България край Скобелева майкаБНБ и редица търговски банки ще се помещават във финансовия център на 6,5 дка

Бутането на Партийния дом зависи от съдбата на три големи начинания в ПловдивИнкасо центърът на БНБ и събирането на държавните учреждения разчистват пътя към премахването на сградата