Благотворително събитие събира средства за две благородни каузи. На 30 август в конната база на Милена Йонова в село Сеславци от 10:00 ч. ще започне празник, включващ конна езда за деца над 3-годишна възраст, пускане на хвърчила, конкурс за най-добра рисунка, детско шоу със сапунени мехурчета и засаждане на дръвчета. Ще има и благотворителен базар, а всички участници ще отделят част от приходите от продажбите си в подкрепа на каузите.

Едната е от Фейсбук трупата От Бебе Кали - Да дарим бъдеще на децата ни. Тя е в подкрепа на Ели, която има две заболявания – Детска церебрална парализа и епилепсия. Малкото ангелче се чувства добре след втория курс на терапията и продължава да ходи на рехабилитация, музикотерапия и други полезни за нея занимания. Необходими са още 12 500 евро за автоложно лечение със стволови клетки.

Другата кауза е от групата Само за Хора с ГОЛЕМИ сърца. Тя е в подкрепа на младо семейство, което за последните 3 месеца успя да достигне и подкрепи, благодарение на съмишленици, близо 400 домакинства в крайна нужда. То има нужда от средства за закупуване и доставяне на хранителни продукти, както и покриването на най-належащи текущи нужди на хора в неравностойно положение. Каузата има за цел да достигне до повече бедни и болни хора в цялата страна, за да се облекчи нелекият им начин на живот.

Събитието ще се проведе при строго спазване на всички необходими противоедпидемични мерки. Участие може да се заяви ТУК