Градската управа подготвя провеждането на обществено обсъждане за бъдещето на реката.

Кметът Иван Тотев коментира и замразените за момента преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок. 

По думите му, три са концепциите за визията и социализирането на река Марица, които ще бъдат показани на колкото е нужно обществени обсъждания, първото от които ще се проведе най-вероятно на 24 октомври. Тотев беше категоричен, че според анализите на специалисти и трите идеи за новата визия на река Марица изключват възможността 10 километровата отсечка по реката да стане плавателна, съобщават от БНР.

„Част от концептуалните подходи включва създаването на завирена част около остров Адата и превръщането на бреговете на реката в активни социални зони за отдих, почивка и спорт”, каза още Тотев и допълни, че в зоната на Адата ще се реализират голяма част от проектите на Пловдив.

Той подчерта, че атракциите по реката като цяло ще бъдат съсредоточени главно в района на Гребната база – парк „Отдих и култура” и остров Адата, които река Марица свързва. Като лидер на партията на Бойко Борисов в Пловдив и бивш член на ИК на ГЕРБ, Тотев коментира, че преговорите на ГЕРБ с РБ за съставяне на правителство най-вероятно ще продължат.

TrafficNews.bg