Днешният 4 октомври е Ден за размисъл преди провеждането на предсрочните парламентарни избори утре. Забранена е предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община.
Има забрана и за използването на общинския и държавния транспорт за агитация както в течение на цялата 30-дневна информационна кампания, така и в съботата, определена за размисъл.

Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии.

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община. В Пловдив забраната е в сила, както днес, така и в деня на изборите - 5 октомври.

1206 младежи са навършили и ще навършат пълнолетие и утре ще имат право да гласуват за първи път.

Общо 314 026 са имащите право на глас в Пловдив-град за извънредните парламентарни избори на 5 октомври.

490 са разкритите секционни избирателни комисии, 14 от които са в болници и по една в затвора и следствения арест. В три мобилни секции хората с увреждания ще могат да гласуват в изборния ден.

TrafficNews.bg