Софийският районен съд оправда Николай Бареков по дело за обида, заведено от Бойко Борисов. Съдът прие, че за да бъде довършено престъплението „обида”, то тя трябва да бъде възприета лично. По делото категорично се установи, че Бойко Борисов не е гледал лично предаването на 19 октомври 2013 г., а е чул преразкази на интервюто с Бареков от свидетелите по делото, които сами сочат в показанията си, че са му преразказали почти всичко.

Възможно е Борисов да е възприел запис на предаването на 20 октомври, но тази дата не е изрично посочена в тъжбата, която определя предмета на делото. Безспорно думата „тъп” е обидна.

Тъжителят не е чул лично подсъдимия да я изрича, защото не е бил в студиото, нито я е възприел лично, гледайки предаването на посочената в тъжбата дата (19 октомври), тъй като е бил в самолет на път за България. Поради това, съдът прецени, че не е налице престъпление и оправда Бареков.

Частният тъжител Борисов трябва да заплати разноските за експертизи по делото в размер на 355 лв.

В частната си тъжба Борисов твърди, че на 19 октомври 2013 г. в предаването „Дик OFF” по Нова телевизия, Николай Бареков е отправил сериозна обида към него, като е заявил: „…ми той е тъп, той по принцип е тъп”. Тъжителят искаше съда да наложи на Бареков наказание обществено порицание и глоба в размер на 10 000 лева.

ТrafficNews.bg