„Асоциацията на европейските журналисти е възмутена от думите на заместник-председателя на „Има такъв народ” и новоизбран депутат Тошко Йорданов, който направи недопустим коментар по адрес на журналиста Благой Цицелков от Нова телевизия". Това се казва в позиция на АЕЖ-България.

„Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона”, заяви Йорданов в собственото си предаване, след като първо обвини журналиста и медията в лъжа", припомнят от АЕЖ.

 Припомняме, че Тошко Йорданов направи неприемлив и дори заплашителен коментар срещу журналист от Нова Телевизия. В предаването си Студио Хъ по телевизия 7/8 избраният за народен представител от Пловдив град  нападна журналиста Благой Цицелков заради негова грешка по време на живо предаване. Във включването си в новините репортерът на Нова заяви, че от ИТН са казали, че ще приемат подкрепа всеки, включително от ГЕРБ и БСП.

От Асоциацията отбелязват и официалната позиция на NOVA, че става дума за лапсус от страна на репортера, който по време на живо включване е объркал имената на две от политическите сили в новия парламент.

„АЕЖ припомня на г-н Йорданов, че на него в четвъртък му предстои да се закълне като депутат и да спазва Конституцията и законите на Република България. Очакваме от него и от всички негови колеги в Народното събрание да се ръководят от ценностите на 21 век, а не на Средновековието", се казва още в позицията на Асоциацията на европейските журналисти.