Полицаи от Монтана заловиха млад мъж, опитал се да задигне с измама пари от кмета на община Вършец.

За да заблуди градоначалника, апашът се представил за приближен на духовник от Рилския манастир, съобщиха от МВР.

Вчера непознат позвънил на мобилния телефон на кмета Вършец Иван Лазаров, представил се за отец Герман от Рилския манастир и го помолил да даде пари на негов близък, който бил закъсал в курорта, но трябвало да се прибере.

За зла беда на апаша обаче по същото време в кметския кабинет бил шефът на Криминална полиция във Вършец, който веднага засякъл престъпния замисъл и организирал капан.

Към 16:25 часа пред сградата на общината във Вършец спряло такси и млад мъж в светлосив анцуг, с качулка на главата, влязъл в местната управа.

Мъжът поговорил с охраната, свързал се и с кмета, който слязъл при него и му дал 50 лева. На излизане от общината обаче униформени му щракнали белезниците и го отвели в ареста.

При започналите разпити полицаите установили, че задържаният е 36-годишният Стоил Т. от Бобов дол. Той има 27 регистрации за кражби, грабежи и 5 измами, извършени в цяла България. Имал и 10 ефективни присъди затвор.

"Кокошкарска история. Разпознах по телефона опита за измама и с помощта на полицията престъпникът е задържан. Иначе щяха да пострадат и други хора", коментира пред "Труд" кметът Иван Лазаров.

По случая в полицията във Вършец е образувано досъдебно производство. Стоил Т. е задържан за 24 часа.