Антимафиоти са задържали при съвместна акция със спецпрокуратурата шефа на Българската агенция по безопасност на храните в Бургас, научи TrafficNews. Срещу д-р Георги Митев има подаден сигнал за рекет от местни бизнесмени. БАБХ-Бургас отговаря за качеството на храните в курортните комплекси по Южното Черноморие.

Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и спецпрокуратурата окупираха сградата на Агенцията по храните на улица "Хан Аспарух" 36 в Бургас още в 7,30. Отвън има и отряд жандармеристи.

В момента текат претърсвания и изземвания на техника и документи. Причините за проверката все още не се съобщават. Директорът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев е изключил телефона си. 

 Д-р Георги Митев е начело на местната агенция от 5 години и досега запазваше директорското си място, независимо от кадровата въртележка в сектор „Земеделие” в последните години, където се смениха няколко министри.

В края на юли сегашният земеделски министър Десислава Танева  заяви, че временно е отстранила шефа на БАБХ-Бургас заради изтекли снимки във Фейсбук от загробването на прасета в Зидарово, където беше открито огнище на африканска чума. Впоследствие обаче Митев отново се върна на поста след проверка на случая.

Очаквайте подробности !

Изведоха през задния вход шефа на БАБХ в Бургас след 6 часа разпитиОще не са повдигнати обвинения срещу Георги Митев, твърди адвокатът му

 

Снимки Дарик