За първа година цял випуск от Английската гимназия ще подкрепи благотворителна идея „#steniskanabala”. Кампанията  се появи  в България през  2014 г., пренасяйки идеята на група абитуриенти от Пирот, които предишната година събраха средства за деца в нужда с кампанията „Пет минути за теб – цял живот за тях“.

Тази година дванадесетокласниците  от ЕГ „Пловдив” набират заедно средства и стават съпричастни със съдбите на абитуриенти-сираци. Випуск 2017 на Английската гимназия се състои от десет класа, които единодушно подготвят благородно дело в името на надеждна кауза с доказани резултати.

Самата кампания „#steniskanabala” е реализирана от „Мото-Пфое“, с помощта на БЧК, тази идея помага на абитуриенти-сираци да продължат образованието си във висше учебно заведение или център за професионално обучение.

Ако някой иска да се включи в кампанията, трябва просто да дари сума на стойност 20 или повече лева, като в замяна получава тениска със свеж и креативен дизайн, която да показва съпричастността към каузата. Естествено, има дарители, които предпочитат да останат анонимни или не харесват такъв вид показност, в такъв случай може да се направи паричен превод по банков път.

Самите ученици от Английската гимназия се организират на своето изпращане да облечат тениските, с които изразяват своята подкрепа. Разбира се, има дванадесетокласници, които предпочитат да бъдат с официално облекло, макар и да са дарили средства за кампанията. Всъщност, важното на този ден е всички завършващи да споделят идеята си за благотворителност и да накарат други абитуриенти да се чувстват осигурени и обичани.