8 години ще лежи в затвора задържаният с близо кокаин в Пазарджишко -  Величко Димитров, по прякор "Мечката". Решението бе потвърдено днес от Върховният касационен съд.

Подсъдимият е признат за виновен за това, че през месец януари 2018 г. е разпространил на две лица в град Пазарджик и село Огняново кокаин.  При извършеното претърсване в дома му полицейските служители открили 400 грама кокаин  на обща стойност 38 000 лева. Освен това от жилището му са иззети малко количество марихуана, три електронни везни, консумативи за разфасоване на дрогата. 

Ударно! Мега дилърът Мечката е задържан с над половин кило кокаин в Пазарджишко СНИМКИМъжът е криминално проявен с множество регистрации за блудство, изнасилвания и наркотици

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. През 2014 година подсъдимият е осъден на 4 години лишаване от свобода отново за държане на наркотични вещества. Освен това Величко е осъждан още два пъти за сводничество и изнасилване.

Първоинстанционният съд – Окръжен съд в Пазарджик е разгледал делото със съкратено съдебно следствие, тъй като подсъдимият е признал фактите в обвинителния акт. За това съдът е определил наказание от 12 години лишаване свобода, но го е намалил с една трета и присъдата е от 8 години лишаване от свобода.

Решението е окончателно.