Полицията хвана известния пазарджишки дилър Величко Димитров, по прякор "Мечката", с над половин килограм кокаин, както и с приспособления за разфасоването му. Наркотиците са иззети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. 

В неделя екипите задържали 46-годишния мъж, който е стар техен познайник. Мъжът е криминално проявен с множество регистрации за блудство, изнасилвания, притежаване на наркотични вещества. При проведеното претърсване в къщата му намираща се в пазарджишкото село Огняново полицаите открили в няколко разфасовки над половин килограм кокаин.

Намерено е и малко количество марихуана, три електронни везни, консумативи за разфасоване на дрогата. Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа, в последствие задържането му е удължено от прокурор от окръжната прокуратура в Пазарджик със 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата. 

Основна снимка: Архив