58-годишен мъж от Варна е причинил тежката верижна катастрофа край Омуртаг по-рано днес.

Мъжът е пътувал заедно с 57-годишна жена на пътя София-Варна, когато недалеч от село Презвитер Козма водачът изгубил контрол над превозното средство и се забил в друг автомобил. Двамата са загинали на място.

В ПТП-то са участвали три автомобила. Тежко пострадал е един от участник в катастрофата - 47-годишен мъж, който към момента е настанен в МБАЛ-Търговище с фрактура на таза, съобщават от МВР.

Причината за тежкото произшествие вероятно е несъобразена с пътните условия скорост при ляв завой. Пътната настилка е била мокра, а 58-годишният варненец загубил контрол над колата. Автомобилът навлязъл в насрещното движение и се забил в идваща кола, управлявана от 29-годишен мъж от Нови пазар, който е пострадал леко.

След сблъсъка превозното средство се завъртяло странично и ударило друг автомобил, в който е пътувал тежко пострадалия 47-годишен мъж.

Сигналът за инцидента беше получен в полицията в 10:03 часа, а движението в участъка беше временно преустановено. По случая е образувано досъдебно производство.

Две жертви след верижен ад край Омуртаг. Пътят София-Варна – блокиран!Сигналът за тежкия инцидент е получен в полицията в 10:03 часа