Трескава подготовка за предстоящия зимен сезон тече в Банско. В момента зимният курорт е окупиран от строителни работници, които се трудят здраво да стегнат базите за любителите на белия спорт. Хотелиерите имат и друга важна задача - усилено търсят подходящ персонал, защото нивото на обслужване на гостите трябва да е европейско. При наемане на работа през зимния туристически сезон с предимство ще бъдат хората, които знаят някои от следните чужди езици - английски, руски, гръцки, румънски, съобщи "Стандарт". Очаква се поне 4000 души да работят през зимния сезон в Банско и Разлог.

От 1 до 15 ноември всички хотели в курорта ще отворят врати в очакване на поредния силен сезон през зимата. Още през месец март над 50 хотелиери заключиха обектите си и не работиха повече от 8 месеца.

"Правим този ход в последните години, защото през летния сезон няма достатъчно туристи и реално само трупаме загуби. Приходите са нищожни, а разходите за заплати, осигуровки, поддръжка, ток, вода си вървят", признават собственици на места за отдих. 

За сезона на ските обаче няма да има комплекс, който да не функционира и да не приема гости. Затова спешно се правят ремонти в сградите, за да са готови да посрещнат първите туристи в курорта.

"В момента се стягат базите навсякъде. Повечето отварят на 15 ноември. Вярваме, че ни предстои силен сезон", казват хотелиери.

TrafficNews.bg