3-годишната Белослава Бориславова се нуждае от дълго и скъпоструващо лечение, за да се върне към нормалния живот. Миналата година момиченцето получава мозъчни усложнения след преживян сърдечен арест заради COVID инфекция.

След като медиците в България успяват да спасят детето и да го стабилизират, то е откарано в болница в Истанбул. На 16 февруари тази година там е извършена първа трансплантация на стволови клетки, като процедурата е под пълна упойка, поради факта, че е инвазивна.

Взето е решение да се направят още минимум 3 трансплантации, една от които ще бъде в първата седмица на месец март. Тя е заплатена, но за останалите две ще се издаде нова оферта.

„Плавно и постепенно ще се смени изцяло терапията за мозъка, което е много съществен момент от лечението и може да бъде осъществено само от изключително опитен невролог, тъй като Бела е много сложен и заплетен случай”, обясняват нейни близки в социалната мрежа.

Установено е, че все още има остатъчно вътречерепно налягане, шънтът работи, но не изпомпва на 100 процента течността от мозъка, но не подлежи и на корекция, изписан е допълнителен медикамнет.

Кардиологичен преглед е установил, че сърцето на Бела е здраво. От кардиологична гледна точка последствията от сърдечния арест са преодолени и следва бавно и внимателно да се прецени кои лекарства за сърцето ще отпаднат и кои ще останат за протекция.

В момента лечението на Бела се преориентира в нова посока. В допълнение към всичко, което се прави, ежедневно преминава през 3 часа физиотерапия и ерготерапия, подлага се на процедури по хипербарна оксигенация, озонотерапия и терапия с лазер.

„Динамиката около Бела е голяма и всеки ден се вземат жизненоважни за нея решения относно медикаментозните терапии и всички останали методи на лечение. От деня на приема до днес Бела е постигнала много голям напредък, което е изключително обнадеждаващо за близките ѝ и за всички нас, които с нетърпение очакваме всяко нейно малко постижение. Има обаче още много път за извървяване, още много месеци лечение, за да видим Бела на крака, усмихната и самостоятелна.Тя не се предава нито за миг, затова и ние не трябва да се предаваме или да губим вяра, че тя ще успее да се върне към нормалния живот.  Това малко момиченце непрестанно ни показва, че е упорита за трима и че ще успее”, допълват нейните близки.

Всеки, който желае да помогне на детето, може да го направи чрез дарение на:

Дарителска сметка:

IBAN: BG85FINV91501317557550

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Белослава Бисерова Бориславова

PayPal: https://www.paypal.com/paypalme/BBorislawow