25 години затвор при първоначален строг режим получава 45-годишният Георги Генов, който уби съпругата си Катя Генова 1 септември 2017 г. на оживено кръстовище в Пещера.

Делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, а преди заседанието близки на убитата Катя се събраха, за да поискат справедлива присъда – доживотен затвор, предаде БГНЕС.

В съдебната зала стана ясно, че Георги Генов е убил съпругата си по особено жесток начин, като й е нанесъл 17 удара с нож.

Фаталните наръгвания, попаднали в областта на сърцето, са умъртвили Катя Генова. Оказа се, че Георги и преди е нанасял побой над съпругата си, а във въпросния ден я е причакал след работа, проследил я до дома на майка й в Пещера, където се разиграла трагедията.

Според съдебно-психиатричната експертиза няма данни Генов да страда от психично заболяване. Той напълно е осъзнавал действията си, нанасяйки смъртоносните удари.

Пред съда подсъдимият се призна за виновен и заяви, че съжалява за постъпката си.

На гражданските ищци – двете дъщери на убитата Катя, както и майка й, са присъдени обезщетения за причинените им неимуществени вреди в размер на по 200 000 лв. за всяка от тях. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.