Стартира проектът „ Зелена и достъпна среда”. Проектът премина през много перипетии, но вече е факт. Стигна се до голямото решение да не се изгражда подземен паркинг под пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина. Оставащите пари по проекта ще бъдат насочени за реконструкцията на Дондуковата градина и изграждането на нов парк на улица „Богомил”.
С днешната първа копка започва етапът, който ще бъде финализиран в края на април и началото на май. Пловдивчаните ще могат да се пренесат във времето преди 30-те години. Според проекта ще има три вида фонтани. Централният фонтан ще достига 20 метра височина. Това ще отличава Пловдив от другите градове в България и ще привлича туристи от цял свят. Целият проект цели да направи постановка на атмосферата през 1936 година. Елементите ще бъдат прекрасни реплики на скулптури от този период и така нареченото „Малкото рибарче”. Идеята е те да бъдат възстановени и върнати на автентичните им места. Рибарчето ще трябва да се изработи наново, тъй като е било откраднато. Кметът Иван Тотев е категоричен, че вървим към завършването на един от най-възхитителните проекти през този мандат. Цар Симеоновата градина ще бъде една от най-големите атракции в Пловдив. Това ще рефлектира върху посещаемостта на града.
Сумата по ремонта на пеещите фонтани е на стойност 2.2 млн. лв. като в тази сума се включват всички водни площи в градината. Идеята на проекта е максимално да се доближи до това, което помнят възрастните пловдивчани от тяхната младост. Езерото ще бъде с пречиствателна станция, която ще поддържа красивият вид на фонтаните. Те ще бъдат произведени от канадската фирма Кристал на световно ниво.