Днешният 3 октомври е Ден на национален траур за жертвите от катастрофалния инцидент в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом. Това решение взе Министерски съвет.
"От свое име и от името на служебното правителство министър-председателят проф. Георги Близнашки поднася дълбоки съболезнования и изразява надежда, че в най-скорошен порядък фактите на трагедията ще бъдат установени от специалистите и призовава компетентните институции да продължат ефективната си работа за максимално бързо установяване на причините за катастрофата, за посочване на виновните и за предприемане на необходимите действия те да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Жертвите от взрива в завода в село Горни Лом са 15 - тринайсет мъже и две жени. Това съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.
Той съобщи още, че взривът е бил изключително силен, две от сградите и част от цеха ги няма и на тяхно място има кратери, гората е повредена. Значителни са повредите и на съседните сгради и отломки по 150 - 200 килограма са летели на стотици метри.

Вижте размера на щетите ТУК

TrafficNews.bg