Самотен баща на две деца има нужда от помощ. Светлозар Дончев е на 46 години от София и е диагностициран с тежко ревматологично заболяване - болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Той е един от четиримата в страната, които са диагностицирани с тази нелечима болест.

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато в следствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод се отключва болестта на Бюргер. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и сам отглежда.

Светлозар разказва как след като е бил на операционната маса и са му съобщили, че в следствие на болестта се налага да му ампутират пръстите на краката, той взима решение да се разпише и въпреки болката и страданията да напусне болницата и да се бори с болестта. Тогава започва лечение в болница, но за лечението, лекарствата и инжекциите са му необходими средства, с които Светлозар не разполага.

Преди да заболее Светлозар е имам сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и за дрехи и храна на децата му.

Въпреки положителните резултати и подкрепата и солидарността на много хора, които дариха лични средства на Светлозар по време на дарителските кампании, той продължава да се бори с болестта. При последния преглед докторите съобщават на Светлозар, че трябва спешно да се оперира, за което са необходими 2500 лв., с които той не разполага.

Именно затова приятелите на Светлозар организират дарителска кампания чрез която да бъдат събрани необходимите средства за спешната операция, както и за издръжката на децата, които след няколко дни трябва да тръгнат на училище.

„Призоваваме за помощ, подкрепа и солидарност към Светльо и двете му деца. Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и всеки да дари колко може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работа и грижа за двете си деца“, призоваха приятелите на Светльо, които организират дарителска кампания, за да му помогнат.

Сметката по която може да дарите средства за лечението и покриване на минималните разходи за живот на Светльо и децата му е:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471