„900 евро за квадрат не са непазарна цена, проверете!”. Така коментира пред TrafficNews.bg своята сделка със строителната фирма „Артекс” Вежди Рашидов. Шефът на комисията по култура в парламента се оказа сред новодомците от ГЕРБ начело с Цветан Цветанов, придобили жилище на изгодни цени от компанията, нашумяла със строежа на  34-етажен небостъргач на улица „Златен рог”" до хотел "Маринела".
Рашидов е категоричен, че няма нищо нередно в имотните му сделки.  Преди ден стана ясно, че фирмата "Рашидов Пропъртис", в която той участва, е купила на 26 юли 2018г., апартамент от 112,2 кв. м. в сграда на „Артекс” за 187 432 лв. или 856 евро на кв.м. Цената звучи като комплимент, защото пазарните нива на подобен имот надхвърлят 2000 евро.  Два месеца по-късно, на 29 септември, фирмата на Рашидов купува още един апартамент от "Артекс", но в друга новопостроена сграда на ул. "Тинтява". Там "Рашидов Пропъртис" заплаща 140 819 лв. за апартамент от 75,41 кв.м. плюс гараж 18,2 кв.м. или 776 евро на кв.м.

На въпрос на TrafficNews.bg дали е водил някакви преговори с продавача Рашидов отговори: „Водих с търговския директор, нормално”.  Питането за отстъпка обаче беше парирано с “900 евро са пазарна цена”. Ден по-рано Рашидов прати отговор до медиите след като стана ясно, че заедно с правосъдния министър Цецка Цачева са последвали примера на Цветанов и са се сдобили с жилища в новопостроени кооперации на „Артекс”.

„Смятам, че договарянето на 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза чертеж и основи. Някои хора, които безотговорно хвърлят думи, е хубаво да се запознаят с технологията на строителния бизнес”, написа тогава Рашидов, който днес вдигна тарифата на 900 евро.

Цачева тича по стълбите на Цветанов – в неговия блок, с апартамент от 233 квадрата СНИМКИПравосъдната министърка се оправда, че е придобила имота на груб строеж, а цената?