Поклонението на Весела Тотева беше днес от 11.30 на Централните софийски гробища. Стотици близки, приятели и колеги си казаха последно "сбогом" с продуцента на предаването "Събуди се".

Откровена, млада, усмихната, добра и борбена - това са качествата с които приятелите на журналистката я описваха в личния й профил. 

"Ти беше от хората, които се раздаваха от сърце и душа. От тези скритите, рядко срещани и добри хора. Показваше истинския смисъл на нещата, смисъл, който караше всички ни сами да горим в каузите и идеите ни, а откровеността ти беше най-силното качество. Имах честта не просто да работя с теб, а да се насладя и на приятелството ти. Този 3-ти март остава завинаги в сърцето ми, защото ти направи всичко по силите си да подкрепиш инициативата ни. Радвахме се и ти благодарих по телефона, а днес трябваше лично да го направя, като те прегърна. Аз пак ще те прегърна, жалкото е, че ще бъде за последно, приятелко моя. Вечна ти памет, Веси! Всички изгубихме много ценен човек и приятел!", пише един от близките й приятели.

Весела си отиде внезапно на 45 години на 4 март. Тя е родена в София, има две деца - дъщеря и син. Освен работата й в сферата на медиите, хората я помнят с каузата й да помага на децата в борбата с насилието и дрогата.

Автор е на книгата „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“, в който е описала личната си история свързана с наркотиците и спасението от тях. Романът пожъна успех и стана основата за нов игрален филм - "Доза щастие" с участието на дъщеря й Валентина Каролева и актрисата Яна Титова, която е сценарист и режисьор на лентата. Очаква се продукцията да излезе в края на 2019г.

Светла й памет!

Снимки : Олег Попов, NOVA