Многоетажен паркинг ще бъде изграден в зона А8 в ЖР „Тракия”. Общинските съветници ще гласуват изменението на ПУП-а на парцела, който се намира в карето между улиците „Георги Божков”, „Княз Борис I” и булевард „Освобождение”. Теренът от 8 декара е общинска собственост, като в момента е за жилищно строителство и обслужваща зона.

Общинарите ще гласуват парцелът да бъде разделен на две, като една част ще отиде за вдигането на паркинга, а другата ще си остане за строителство. След разделянето на парцела ще се пристъпи и към проектирането на паркинга. Очаква се той да бъде направен догодина.

Заедно с паркинга в Тракия ще бъдат направени още две подобни съоръжение. Едното е в центъра на Пловдив, на мястото на бившия ТЕЛК на улица „4-ти януари”. Идеята е този паркинг да поеме голяма част от автомобилите, които спират край Главната улица и Капана.

Многоетажно съоръжение ще бъде изградено и в район „Западен”, на ул. „Орфей“. Там е предвиден паркинг за 300 автомобила, който трябва да  разреши проблема с паркирането в района.  

И трите съоръжение са на ниво проектиране, като се очаква първата им копка да бъде направена догодина.