Валентин Златев вече не е част от „Лукойл-България“. От 10 август тази година Валентин Златев не е част и от Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“. Това показва справка в Търговския регистър, а новината е потвърдена от пресцентъра на Лукойл пред БиТиВи. Оттам са уточнили пред медията, че Златев е излязъл от компанията. 

Самият Валентин Златев не  отговаря на телефонните ни обаждания. Към момента няма информация дали той сам е взел решението. 

Припомняме, че на 19 април 2019 г. имаше ротация на ръководни кадри в „Лукойл-България“. Златев беше назначен за председател на Контролния съвет. Тогава той освободи поста на генерален директор, а длъжността пое Булат Субаев, който я заема и до днес.

Същият месец с писмо до медиите той отхвърли твърденията, че е част от „олигархията на прехода“, както и че се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков. „С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред“, написа Златев тогава.

През 2019 г. Златев беше обвинен от бизнес организации, че е лобирал за текстове в Закона за горивата. Той пък им отговори, че го нападат, защото не желаят регулация. „Законът за горивата обслужва определени интереси и цели да останат само големите бензиностанции", посочва тогава председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в предаването „Лице в лице”.