Председателят на Сдружението на камарите на занаятчиите и търговците в Одрин (СКЗТО) Кемал Джингьоз съобщи, че ще бъдат организирани безплатни езикови курсове по български и гръцки с цел осигуряване на по-лесното контактуване между българите и гърците, които идват в града и търговците.

Това съобщи obzornews.bg - българско онлайн издание, което следи в детайли случващото се в Турция и Близкия изток. 

Заради поевтиняването на лирата спрямо долара, интересът на българските и гръцките граждани към пазаруването в Одрин остава висок. Въз основа на заявени молби от търговците, СКЗТО пое инициатива за организиране на езикови курсове по български и гръцки. Това съобщава на сайта си „Хабертюрк“.

Председателят на СКЗТО Джингьоз заяви, че на търговците ще бъдат раздадени и речници на съответните езици.

„Смятаме да отворим курсове по български и гръцки за търговците. Модулът на курса ще включва техники за продажба и удовлетворяване на клиентите. Организираме съвещания и с Тракийския университет. Ще сключим договор с университета. Ще се опитаме поне търговците да натрупат лексика, с която да посрещат българските и гръцките клиенти на тезгяха. Търговците отправиха искане към нас. Подготвяме брошура съвместно с Камарата на индустриалците и търговците в Одрин. Ще раздадем и българско-турски и гръцко-турски речници на търговците. Това ще стане благодарение на Областна дирекция по търговията.“, заяви Кемал Джингьоз.

Алъш-веришът в Одрин без край! Магазините ще работят до 3 часа през нощта заради българитеНаредиха на търговците да учат български, а чуждестранните студенти от Балканите да се включат на почасова работа

В Одрин три пъти по-евтино от Пловдив, българи препълниха борси и пазари СНИМКИДаже чушки и домати за традиционната лютеница се купуват от южната ни съседка