Фирмата, която трябваше да строи допълнителни помещения на залата по лека атлетика на Локомотив в Пловдив, е фалирала. Това е и причината преди няколко месеца Община Пловдив да сключи нов договор за дострояване на пространствата.

Става дума за "Индустриал ремонт строй" ЕООД на Михаил Москов, която се оказа е обявена в несъстоятелност само преди няколко дни. Фирмата бе избрана на търг от Община Пловдив през 2020 година да строи допълнителните помещения към лекоатлетическата зала. Инвестицията за изграждането на проекта е на стойност около 150 000 лева, които са осигурени от бюджета на Община Пловдив. По договор „Индустриал ремонт строй” ЕООД имаше 240 дни, за да завърши разширението, но изминаха доста повече, а ангажиментът не бе изпълнен.

Оказва се, че Москов е затънал в дългове, а срещу него и фирмите му се водят редица дела. В момента двама частни съдебни изпълнители продават негови имоти в село Дедево като обезщетение по различни изпълнителни дела. Едва ли собственикът на строителни компании иска да се разделя с апетитните парцели в едно от най-желаните планински села край Пловдив, ала това неминуемо ще стане, след като дори един и същия апетитен парцел в центъра на селото е обект на два различни търга, обявени от двама различни частни съдебни изпълнители. 

Проблемите започват през 2021 и 2022 година, когато дружеството изпълнявало строителни работи на строителни обекти в Пловдив и София като при изпълнение на СМР и предвид промяната на цените на строителните материали, договорните задължения по сключените договори се оказали непосилни за изпълнение. Това от своя страна довело до формиране на данъчни задължения, били наложени обезпечителни мерки-запор на банковите сметки на дружеството. След месец ноември 2021 година дружеството не било в състояние да изпълнява коректно задълженията си по сключените договори и съответно да извършва плащания на публични задължения, осигурителни плащания и работни заплати. Липсата на ликвидност довела до реакция на основните контрагенти на дружеството и всички договори за строителство били прекратени по искане на инвеститорите, и съответно - били начислени неустойки, които допълнително влошили възможностите на дружеството да се разплаща с кредиторите си.       

Върху фирмата на Москов има и запор от НАП заради данъчни задължения от над 900 000 лева. Отделно според разчетите на фирмата тя дължи около 1,2 млн. лева по търговски договори. Според документите фирмата дължи над 2 милиона лева общо по публични и частни задължения. 

Припомняме, че през март тази година строежа на новия корпус на "Локомотив" пое „Електролукс Табаков и синове ООД”. 

Избраха фирма за новия корпус към лекоатлетическата зала на ЛаутаОбявената сума е на стойност близо 360 000 лева с ДДС

Новият корпус на залата по лека атлетика на Локомотив вече трябваше да функционира. Уви!Атлетите тренират на студено, преобличат се при минусови температури