Бяха ли наистина намалени цените по време на „Черния петък”? Оказа се, че детска кукла се оказа по-скъпа, отколкото преди една седмица. В деня на намалението цената й е 261 лв., докато дни по-рано цената е 201 лв. В друг онлайн магазин същата тази кукла струва 60 лв.

„Именно затова създадохме сайта, на който може да се сравнят цените. Ще гледаме целогодишно да събираме данните, а не само на „Черен петък”, коментира Богомил Николов от асоциацията „Активни потребители”, предава NOVA.

На сайта на Комисията за защита на потребителите всеки може да подава сигнали за нередности при онлайн търговията. Николов уточни, че глобата за некоректните търговци е гарантирана.)

Най-добрата стратегия е да си набележите продукт, който искате. Следите цената му предишните дни и като дойде „Черния петък” ще видите за какво намаление става въпрос. Трябва да гледаме както историята на цената, така и да сравняваме с различни магазини”, посъветва Богомил Николов.

Той припомни, че в 14-дневен срок имаме право да върнем стоката и да получим парите си обратно.

В подобна „схема“ попадна и пловдивчанин, който си купил блуза на промоционална цена от веригата „H&М“ в Пловдив. На етикета на продукта имало залепен червен етикет, на който пише намалената цена, която е 15 лева. След като закупил продукта и махнал лепенката видял, че всъщност това си е и реалната цена на дрехата и намаления всъщност няма…

Пловдивчанин си купи блуза на промоция, оказа се измамен СНИМКАМъжът се подлъгал заради еуфорията покрай Черния петък