Частни съдебни изпълнители продължават да правят опити да продадат бизнес имоти в Пловдив и региона, които на времето са станали заложници на дългове, които не са платени. 

Нова публична продан е обявена за големия имот в индустриалната зона на Асеновград и е собственост на бившето общинско строителни предприятие БКС Асеновград ЕООД. През 2008 г. фирмата е приватизирана и в момента е със 100% частен капитал, собственост на "ВИАСТРОЙ" АД. Дружеството към днешна дата е собственост на Сашо и Милена Желязкови и Атанас Колчев. 

Имотът от над 34 дка, върху който преди са се разполагали редица производствени сгради, вече е далеч по празен. Върху него се води, че съществуват 9 постройки, но някои от тях вече са се срутили от времето. 

Върху "БКС Асеновград" ЕООД тегнат няколко запора от НАП за над 25 хиляди лева с лихвите, от банка за 404 хиляди лева и от частни кредитори. Има и залог на дружествен дял. 

Първоначалната цена, от която ще започне наддаването за имота, е 1 156 032 хиляди лева. Цената е в пъти по-малка от предните опити за продажба на имота. Търгът ще се проведе между 16 февруари и 6 март. Ден по-късно ще има и развръзка - отваряне на оферти, ако има такива. 

Припомняме, че продължават опитите за продажба на фабриката за месо на фамилията Кикьови в кв. "Коматево". 

Имотът от близо 7,3 декара в пуснат за публична продан от частния съдебен изпълнител Стефан Горчев. Първоначалната цена, от която ще започне наддаването, е 1,56 милиона лева. През лятото на 2021 година отново имаше опит ЧСИ да продаде имота, като тогава първоначалната тръжна цена бе 2,64 милиона лева, което на практика означава, че има намаление от повече от 1 милион лева. 

На настоящия търг ще се продават всички обекти върху терена, разположен на ул. "Георги Гешанов" - една жилищна сграда, 4 по-големи складови съоръжения и 7 спомагателни постройки, с общо РЗП от около 2700 кв.м.

Търгът за този имот е отворен до 13 февруари, а повече информация може да прочетете тук: 

Нов опит ЧСИ да продаде на търг имот на известна бизнес фамилия в Пловдив, цената падна с 1 милионТъргът ще стартира на 8 януари и ще продължи до 8 февруари