Делът на Опра Уинфри в Weight Watchers поевтиня с близо 48 млн. долара - поне на хартия, след като компанията, занимаваща се с изготвяне на хранителни планове и диети, публикува слаби финансови резултати.

Цената на акциите на компанията се понижи с 30%, след като тя отчете разочароващи печалби за четвъртото тримесечие и предостави слаби прогнози за 2019 г. Уинфри притежава над 5 млн. акции на Weight Watchers, или около 8% от компанията, според FactSet.

Делът на телевизионния магнат се оценяваше на 160.18 млн. долара, когато пазарът затвори вчера. Той бързо се обезцени, след като компанията публикува отчета си и стойността му падна до 112.1 млн. долара, с което бяха изтрити 48 млн. долара от стойността само за няколко минути.

Първоначалната инвестиция на Уинфри обаче все още е печеливша, пише profit.bg. Тя придоби 6.4 млн. акции на Weight Watchers на цена от 6.79 долара за брой през октомври 2015 г., или общо за 43.2 млн. долара. Тя също така влезе в борда на директорите на компанията, припомня CNBC.

Миналата година Уинфри продаде част от дела си в компанията. В момента тя притежава 5.4 млн. книжа на Weight Watchers. Forbes оценява състоянието на Уинфри на 2.5 млрд. долара.