Стартира изграждането на нов търговски център в Пловдив, който ще отвори между 150 и 170 нови работни места. Проектът предвижда целият комплекс да бъде завършен и да отвори врати до 6 месеца. 

Инвестицията е на „Видеолукс холдинг” и е на стойност над 5,5 милиона лева, като в това не влиза теренът, който е собственост на фирмата, както и средствата за събаряне на всички складове, които бяха разположени до момента върху него.

Днес първа копка на новия търговски комплекс направиха кметът на общината Здравко Димитров, зам.-кметът Тодор Чонов, районният кмет Костадин Язов и председателят на съвета на директорите на компанията Тодор Белчев. Молебен пък беше обслужен от отец Апостол Марудов от храма "Св. Неделя". 

"Сигурен съм, че в най-скоро време - догодина ще се съберем тук и ще отрежем лентата на нещо, което си струва Пловдив да притежава", каза Димитров и пожела успех на строителите. 

В новия търговски комплекс ще бъдат разположени магазин за бяла, черна и офис техника "Технополис“, както и три нови вериги - за професионална екипировка за спортове на открито Basecamp, зоомагазин от американската верига Maxi Pet, както и магазин за дрехи.

"Много се радвам за партньорството. Ще имаме магазини, които са напълно нови за града. Тук ще дадем малко повече пари за повече иновация. Тук ще се види всичко, което сме научили за последните 20 години. В този комплекс ще дойдат да работят между 150 и 170 общо. Да, това е обслужване, не е производство, но смятам, че Пловдив има достатъчно производство на този етап, така че малко повече обслужване може да дойде добре. Сигурно това ще бъде място, в което магазинът ще произвежда сам за себе си ток - над 40%. Тук ще има място за зареждане на електрически автомобили", разкри част от новостите за проекта Тодор Белчев. 

Общата площ на целия търговски комплекс е близо 6 800 кв.м, като магазинът за техника ще заема 4000 кв.м от тях. Всеки търговски обект ще бъде със самостоятелен вход от общ паркинг, който ще бъде безплатен за посетителите и ще разполага със 121 паркоместа.

Новият ритейл парк в Пловдив се очаква да посрещне първите си клиенти през пролетта на следващата година.

Строят нов търговски комплекс в ПловдивТой ще се разполага върху терен от 10,6 декара