Нова супермодерна сграда ще бъде издигната до месеци в центъра на Пловдив. Основите на впечатляващото здание вече са поставени на мястото на запустелия терен срещу църквата "Св. Петка" на бул. "Княгиня Мария Луиза". 

Мултифункционалното пространство ще обединява хотелска част със 134 стаи, конферентна зала за 90 човека, СПА център, пиано бар, ресторант, магазини и офиси, научи TrafficNews.bg

Проектът за хотела е изключително далновиден, предвид острия дефицит на места за настаняване, осезаем през последните няколко месеца. Кметът на Пловдив на няколко думи наблегна на факта, че масово настаняват гости на града в хотели в покрайнините, заради запълнен капацитет на легловата база.

Строежът на новия хотел върви изключително бързо, за да може да бъде обхванат наплива от туристи по време на домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2018 година. 

По последни данни близо от половината чужденци, отсядащи в града под тепетата, нощуват в хотели с над 4 звезди. Европейските стандарти за добро ниво на обслужване и луксозно настаняване задават бизнес хоризонтите и у нас. Съобразно профила на хората идващи да посетят Пловдив по две основни причини - бизнес командировка и туристическа почивка, хотелът се е устремил към предоставяне на високо ниво на настаняване. 

Освен за лукса и удобствата - СПА център със сауна, парна баня, джакузи и зона релакс, фитнес зала, масаж; голям пиано бар с над 80 места, ресторант, магазини, фризьорски салон и бизнес център с офиси, в плана на инвеститорите е залегнал сериозен социален елемент. Целият хотел е замислен като достъпна среда за хората в неравностойно положение. 

Цялата инфраструктурата и различните връзки между нивата са съобразени с нуждите на инвалиди и майки с деца.  Отделно е предвидена стая специално за хора с увреждания, с необходимото оборудване и спрямо изискванията за разстояние между отделните мебели.

Предвид все по-големия брой икономически форуми, провеждащи се в Пловдив, и инвестициите на високотехнологични компании в региона, сградата ще предлага конферентна зала за 90 човека, четири заседателни зали и различни технологични решения за презентиране. 

Локацията пък е изключително добре подбрана - на петминутно пешеходно разстояние от площад „Централен“, а и удобна в инфраструктурен план - намира се на главен булевард. Паркирането е уредено, като в приземен етаж ще бъдат обособени 72 паркоместа.

Архитектурата на сградата е съобразена със стила на Пловдив, но и представя модерни течения в проектантството.

До година се очаква районът да бъде изцяло преобразен и облагороден, след като бъде завършена и пълната реконструкция на карето, заключено между бул. "Мария Луиза", "Източен", "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител".

Свърталище на жрици и наркомани се превръща в модерна сграда СНИМКИДоскоро дупката беше същинска бърлога, разказват хора от квартала

TrafficNews.bg ще продължи да следи и да анализира състоянието и мащабите на хотелиерския бранш в града, като ви информира за всички нови проекти и строежи.