Доскорошно свърталище на наркомани, жрици на любовта и бездомници предстои да се сдобие със съвсем нов облик. Става дума за терена до градинката срещу църквата "Св. Петка" на бул. "Княгиня Мария Луиза". Доскоро мястото седеше разкопано, а дупката в земята привличаше какви ли не минувачи, търсещи уединение.

"Доскоро дупката беше същинска бърлога", разказват жители на квартала. Нощем в нея се навъртали бездомници, често се намирали игли и спринцовки, младежи се събирали, за да пушат "весели цигари", дори компаньонките въртели бизнес с клиентите си тук. Заниманията не оставали дискретни - наоколо бъкало от купища отпадъци, използвани кондоми и игли. Мястото се използвало също и за тоалетна, а наоколо се носела ужасна воня. 

Наш репортер посети мястото и установи, че теренът вече е прилежно заграден, а работата по новия строеж кипи. На мястото ще бъде изграден чисто нов хотел. В момента тече работа по подготовка на терена за полагане на основите на сградата. На място присъстват строители и охранители.

Положението обаче не е съвсем блестящо на няма и метър от оградата на строежа. Разхвърляни по земята дрехи, обувки, мъжко бельо, бутилки от бира и кърпички - всички признаци на бурна нощ могат да бъдат намерени в близките храсти. А може би някой просто е взел парка за сметище и е решил да изхвърли по един чифт непотребни дрехи от всеки вид. Какъвто и да е случаят, гледката е доста смущаваща и неуместна, предвид това, че градинката е често посещавана от деца и възрастни хора от квартала.